Bevezetés a Putty használatába

Ezen a lapon a PUTTY ssh kilens használatával kapcsolatban talál információkat. Az itt található leírások a PUTTY 0.52-es verziójára értendőek. Fontos megjegyeznem, hogy a 0.51-es verzióban az AltGR kezelésével kapcsolatban komoly hibák voltak, ezért érdemes új (0.52-es) verziót tölteni, a következő címről:

http://the.earth.li/~sgtatham/putty/latest/x86/putty.exe

A következőkben a tisztelt olvasót inkább tegezném, mivel így - szerintem - sokkal szemelyesebbé válik a tanulás vagy a segítségnyújtás folyamata.
A dokumentumot három részre osztottam, az első csak a teljesség kedvéért került publikálásra, itt arról találhatsz információkat, hogy miként lehet csatlakozni egy kiszolgálóhoz. A második rész a session-ok használatát mutatja be. A harmadikban pedig a PUTTY "finomhangolásáról" lesz szó.
Ugyanakkor mindenkinek azt javasolnám, hogy kezdjen el kísérletezni a különböző beállításokkal, mivel ekkor itt nem tárgyalt, hasznos lehetőségeket is találhat.
A következő táblázatban láthatod az egyes részek tartalmát. Amennyiben egy lépésről lépésre haladó PUTTY "oktatáson" szeretnél résztvenni, akkor kattints az első rész első témájára, majd a "Következő >>" linkre kattinva, elérheted a következő anyagrészeket.


Bejelentkezés
A kiszolgáló megadása
A protokoll kiválasztása
Kulcs ujjlenyomata
Jelszó megadása
Session-ök használata
Mire jó a session
Hogy indítsunk el egy session-t
Új session létrehozása
Új session létrehozása - 2
Session módosítása
Aktív session módosítása
Tippek és Trükkök
A fontkészlet módosítása
1. rész
2. rész

A funkcióbillentyűk beállítása
egyszerű megoldás

Funkcióbillentyűk beállítása
1. rész
2. rész
3. rész

Vágólap kezelése

Amennyiben offline módon szeretnéd az anyagot átnézni, akkor tömörítve is letöltheted azt. Jelenleg két formárumban áll rendelkezésedre a dokumentum, de ha ezek Neked nem megfelelőek, akkor írj és felteszem más formátumban is :
Formátum Méret Filenév
tar-olt gzip360 KByteputty.tar.gz
zip412 KByteputty.zip


Minden, a dokumentummal kapcsolatos észrevételt, hibajavítást szívesen fogadok:

Turi Péter (turip@inf.elte.hu)