ACM programozási verseny - helyi forduló (UVA)

A versenyről általában

Játékszabályok

A versenyen 3 fős csapatok vehetnek részt. Minden csapat egy 6-12 feladatból álló feladatsort kap és 1 számítógépen old meg minél több feladatot a verseny ideje alatt (4-8 óra). Az 1 számítógépen kívül elektronikus segédeszközt tilos használni (mobiltelefon, számológép, digitális adathordozók (floppy, cd)), viszont bármiféle nyomtatott vagy írott anyagot szabad és ajánlott.

Feladatok

A verseny nyelvezete a nemzetköziség okán angol, így a feladatok is angolul kerülnek kiírásra (nem kell oxfordi angoltól tartani, de nem szégyen angol-magyar szótárt is hozni). A témakörük várhatóan változatos, egy 5-6 órás versenyen biztosan van több tisztán matematikai és tisztán gráfalgoritmussal legfeljebb 150 soros programmal megoldható probléma is.

Megoldások

A feladat szövegében mindig pontosan definiálva van az input és output formátuma. A programot úgy kell megírni, hogy a standard inputról olvasson, és a standard outputra írjon. Ha egy feladattal elkészülsz, beküldöd a megoldást (ld. később), és megvárod a választ. Ha ez "Accepted", akkor bingó, szereztél egy pontot - jöhet a következő feladat.
Lehetséges válaszok a szervertől: 20 perc időbüntetés jár minden hibás tippért (ami nem accepted), amit csak akkor számítanak fel, ha végül sikerül megoldani a feladatot. Azt, hogy konkrétan milyen inputtal tesztelik a programot, nem lehet tudni, de mindenképp megfelel a specifikációnak.

Végeredmény

A végső rangsor elsődlegesen a megoldott feladatok száma szerint, másodlagosan idő szerint rendezett. Az idő a megoldott feladatok összideje. Egy feladat ideje a verseny kezdetétől az első elfogadott megoldásodig eltelt idő+20 perc minden előzőleg küldött rossz megoldásodért.

Részvételi szabályok

Azok vehetnek részt a versenyen akik: További információ itt található.

Helyi forduló

Lovi

A Lovardából fogunk játszani, a tűzfal úgy lesz beállítva, hogy csak az BME-t érhessünk el (HTTP). A cél operációs rendszer természetesen Linux, X Window alatt dolgozhatsz, a következő szolgáltatások garantáltan elérhetőek lesznek: További részletek itt találhatóak.

Segítség!

Ha bármi nem lenne világos, kérdésed küldd az acm@fi.inf.elte.hu címre!

Valid HTML 4.01! Valid CSS!